Painiityn Helmi | Mikä ihmeen lisäpalvelu babyhighlights tai balayge? ja Miksi?
1074
post-template-default,single,single-post,postid-1074,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mikä ihmeen lisäpalvelu babyhighlights tai balayge? ja Miksi?

Moikka! Kiva kun eksyit lukemaan tätä blogitekstiä!

Haluan selventää teille asiakkaan näkökannalta miksi meillä värjäyspalvelut ovat kehittyneet sekä kokeneet muutoksia. Me seuraamme tiiviisti hiusmuotia ja meidän asiakkaat seuraavat tiiviisti hiusmuotia. Aloitetaan siitä. Katsomme paljon kuvia Instagramista ja somesta, etsimme mielikuvia ja onhan some pullollaan toinen toistaan upeampia liukuvärjäyksiä ja vaalennustöitä! vau! Harmi vaan, että useinkaan asiakas ei ymmärrä kuinka paljon on aikaa mennyt toteuttaa kyseinen lopputulos mitä hän ihailee somessa.

Mennään ajassa taaksepäin, ei tarvii mennä edes kauas, tehtiin tyveen väri, raitalappuja harvakseltaan vaikutusaika, leikkaus ja föönaus. Ei laitettu pesupaikalla tonereita tai sävytyksiä. Taikka tehtiin vaaleita normaaleita raitoja päähän sen mitä asiakkaan varaamassa 2h kerkesi ja hieman voin myöntää kiireellähän siinä joutuu tehdä pesut ja kuivatukset sekä leikkuun.(tätä ei missään nimessä haluta, ei teidän eikä meidän takia). Pelkkä pitkän tukan normaaliraidotus voi kestää sen 1h-1h30min. Nyt ei puhuta näistä uusista värjäysmenetelmistä vielä ollenkaan. Sitten asiakas vertaa tätä meiltä saatua 2h raidoitustyötä Instagramin upeasti vaalennettuun tai liukuvaan hiusväriin ja toteaa että ei hitto – eihän tää nyt ole yhtään samanlainen. Harmi vaan, että siihen instan tukka kuvaan on käytetty se 4h aikaa, plexit, babyhighligtsit yms…

Tässä tulee koko jutun ydin. Te asiakkaat, ihanat, rakkaat vaaditte ja toivotte meiltä paljon enemmän kun ennen. Me olemme kehittyneet ammattilaisina ja haluamme tarjota teidän tarpeisiin vastaavia palveluita. Meille ei valitettavasti enää riitä vaalennustöihin vanhat lyhyemmät ajat, tai sitten tehdään puolipäätä tai harvakseltaan raitoja. Muutama palveluesimerkki:

  • lyhyen tukan hyvin, hyvin ohuet ja hennot (puhutaan babyhighlightsit eli vauvaraidat), koko päähän, niska mukaan lukien. Aikaa kuluu noin. tunti. Raita vaikuttaa arviolta 20min. Nyt meillä on kulunut karkeasti 1.5h. Eikä olla edes vielä pesty. Taikka sävytetty raitoja! Värin poishuuhtelu, sävy raitojen päälle sekä pesu. Aikaa kuluu noin 20min. Nyt meillä on siis kulunut vajaa 2h, ja hius pitäisi kuivata ja leikata johon kuluu vielä se 45min.
  • Samahan tietty toistuu pitkässä hiuksessa kun halutaan hyvin hentoa ja luonnollista, pientä, kaunista, pehmeää. Eli sama kaava ku ylemmässä esimerkissä, mutta aikaa kuuluu taas enemmän, kun on enemmän hiusta mitä käsitellä.
  • Mikä ihmeen Lowlights? Entäpä Root Shadow? Siis häh? Lowlightsit ovat vaalean hiukseen sekaan laitettavia noin oman hiuksen sävyn tummuisia tummempia raitoja, jotta kun väri kasvaa ulos, niin kasvu on paljon luonnollisempi ja vaalennetusta alaosasta ei tule yksi vaalennettu massa. Root Shadow? -> Nyt puhutaan näistä kun te haluatte super blendattuja tummatyvi – liukuu kauniisti vaaleaan ja missään kohtaa ei huomaa missä sävy vaihtuu, vaan lopputulos on super pehmeä, kaunis ja luonnollinen. No tämän toteutushan menee karkeasti näin:
  • Root shadow: Ensin tehdään babyhighlighteja päätäyteen, voi laskea, että aikaa kuuluu 1h30min, annetaan tietty vaikuttaa mahdollisimman valkoiseksi raita, koska eihän kukaan keltaista tai kultaa halua?!!! Ja liian lämpimän vaalennuksen päälle ei saisi edes puhdasta viileää sävyä päälle. Vaikuttaa taas sen about 30min. 2 h kulunut. Nyt mennään pesupaikalle, pestään raidat pois, laitetaan tyveen tummempi sävy, annetaan hetki vaikuttaa, pestään pois ja laitetaan latvoihin lämpöä taittava toinen sävy, noin, pesun kanssa meillä menee tässä se 30-45min. Sen jälkeen pesu, leikkaus ja kuivatus.
  • Asiakas tulee kuvan kanssa missä hän haluaa siniset hiukset ja hänellä on tällä hetkellä tummanmustan ruskeat kotivärjätyt hiukset. Miksi hän ei voi vaan saada heti sitä sinistä yhdellä värillä? Se ei ole mahdollista. Aina kun halutaan punaista, sinistä, vihreää, hopeaa, kuparia yms. erikoisvärejä, kirkkaita värejä, pohjan pitää ensin olla vaalea. Joten ensin pitää tehdä hiukseen vaalennus ja sen jälkeen vasta itse värjäys erikoisemmalla värillä, mikä on toivottu. Tätä prosessia varten meillä on uusi lisäpalvelu ”värjäys suoravärillä”.

Joten summarum. Ei meidän pyydetyt lisäajat ole tuulesta temmattuja, vaan tarvitaan niitä teidän toiveita toteuttamaan. <3

Jos mennään lyhyemmillä ajoilla, niin tehdään sitten sillä kertaa se mitä sen ajan puitteissa kerkiää tehä, ei vältsisti koko päätä, ei vältsisti niin tarkkaa ja tiuhaa, mutta ajan ehdoilla.

Kiitos kun luit ja toivottavasti ymmärsit tekstistä jotain 🙂 Ei kaikki työt ole näitä töitä, edelleen tehdään töitä, missä ei tarvitse miljoonaa raitalappua laittaa, mutta tähän ollaan selvästi enemmän menossa.

t. Mira

1Comment

Post A Comment