Painiityn Helmi | Miksi sama voide ei tunnu hyvältä kesät talvet?
1137
post-template-default,single,single-post,postid-1137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Miksi sama voide ei tunnu hyvältä kesät talvet?

Onko sinullakin se lempi voide jota yleensä käytät ja aina ostat uudelleen? Mutta välillä tuntuu että se ei toimi ollenkaan. Iho tuntuu kuivalta tai liian rasvaiselta. Mutta tämähän on ollut aina käytössä ja kyllä se yleensä toimiikin…

Meillä Suomessa on neljä vuodenaikaa ja yleensä se tarkoittaa myös hyvin erilaista säätä ja ilmankosteutta. Meidän iho reagoi sää muutoksiin ja etenkin ilmankosteuteen. Talvella olemme sisätiloissa ja lämmitimet kuivattavat ilmaa. Kesällä saamme aurinkoa ja olemme ulkona paljon. Iho joutuu koville meidän olosuhteissamme ja siksi olisi tärkeää valita ihonhoitotuotteet aina kulloisenkin tarpeen ja tilanteen mukaan.

Nyt syksyllä kun talvi tekee tuloaan, alkaa ilmankosteus laskea ja ihomme kuivua. Lisäksi pakkenen ja viima nipistelee poskiamme. Iho kaipaa enemmän kosteutta ja suojausta. Siksi sinunkin kannttaisi kuunnella ihoasi, kiristääkö suihkun jälkeen? Kiilteleekö otsa? Onko iho ohut ja ryppyinen?

Kylmään vuodenaikaan kannattaa lisätä kosteuttavia tuotteita. Kasvovesi kannattaa laittaa päivittäin kasvoille, sillä se tuo vesimäistä kosteutta iholle. Jotta kosteus pysyisi iholla, kannattaa päälle laittaa öljyjä ja voiteita suojaamaan ihoa. Kuivaa ihoa on myös hyvä kuoria välillä, jotta kuiva kuollut ihohilse lähtee pois ja voiteet imeytyvät taas paremmin.

Jos haluat käyttää lempivoiteesi loppuun ennen uuden ostamista, kokeile laittaa kosteuttava seerumi voiteen alle. Käytä seerumia kuuriluontoisesti pahimman kuivuuden yli. Tällä tavoin saat lisätehoa ihonhoitoon.

Käyttämäsi puhdistustuote ei ehkä tunnukaan enää hyvältä kun lämpömittari laskee nollan tietämille. Yhtäkkiä tuntuukin että tuttu pesutuote kuivattaakin ihoa. Jätä silloin se tauolle ja ota tilalle hellävaraisempi pesutuote. Voit jatkaa keväällä taas vanhan tuotteen käyttöä. Talvella kasvot ja vartalo kannattaa pestä kuivan ihon tuotteilla. Liian vahva pesutuote pesee iholta hyvätkin rasvat pois ja tällöin iho alkaa kuivua. Valitse puhdistukseen öljymäisiä, emulsiomaisia tai vaahtomaisia puhdistustuotteita.

Kädet ja huulet kuivuvat vaikka niitä kuinka yrittäisi rasvata.

Tämä on luultavasti ainainen ongelma täällä kylmässä Pohjolassa. Käsiä joutuu pesemään useamman kerran päivässä, ja huulet ovat alttiina koko ajan kuivuudelle. Kokeile vaihtaa käsivoidetta rasvaisempaan ainakin yöksi. Vot myös kokeilla rasvata pelkät kämmenselät useammin, jolloin sormet eivät jää rasvaiseksi päivällä. Yöksi paksu rasva kerros käsille ja puuvillahanskat voi auttaa myös.

Muista myös kuoria käsiä. Jos ihon pinnassa on paksu kuivunut hilsekerros, ei paksuinkaan rasva imeydy sen läpi. Sama pätee kantapäihin.

Huuliin kannattaa kokeilla erilaisia voiteita, sama huulirasva ei välttämättä toimi kesät talvet. Kuori myös huulia esim. sokerilla ja hunajalla.

1Comment
  • wroccarie
    Posted at 22:10h, 11 marraskuun

    cialis online pharmacy cimetidine will increase the level or effect of lonafarnib by affecting hepatic intestinal enzyme CYP3A4 metabolism

Post A Comment