Painiityn Helmi | Sokerointi & Shellac lakkaus
SHELLAC, GEELILAKKAUS, SOKEROINTI, KAUNEUSHOITOLA, ESPOO, LEPPÄVAARA
319
page-template-default,page,page-id-319,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sokerointi

Sokerointi on hellävarainen tapa poistaa häiritsevät ihokarvat. Sokerimassa on 100% luonnonmukainen ja sisältää vettä ja glukoosia.
Käyttämäni Pandhy’s sokerointituotteet ovat laadukasta 100% luonnonkosmetiikkaa.

Sokeroitaessa sokerimassa levitetään käsin vastakarvaan iholle. Massa poistetaan myötäkarvaan nykäisemällä ja tällöin karva ei katkea vaan lähtee irti sokerimassan mukana. Sokerilla voidaan poistaa karvoja kasvoista, kainaloista, käsistä, intiimialueelta, jaloista, rinnasta ja selästä, siis melkein mistä vain! Sokerointi on hellävaraisempaa ja miellyttävämmän tuntuista kuin vahaus. Sokerimassa ei ole kuumaa eikä polta ihoa. Sokeroinnilla saadaan samalla myös kuorittua kuollut ihosolukko eli hilse ihon pinnalta ja tuloksena on pehmeä, sileä ja karvaton iho.

Sokeroinnin jälkeen karva pysyy poissa yksilöstä riippuen 2-3 viikkoa, jonka jälkeen yksittäisiä karvoja alkaa nousta ihon pintaan. Yleensä karva kasvaa jo ensimmäisen sokerointikerran jälkeen pehmeämpänä takaisin. 5-6 viikon päästä sokeroinnista karva on taas tarpeeksi pitkää sokeroitavaksi.

Säännöllisellä sokeroinnilla voidaan saada karvankasvu heikkenemään ja itse karva ohentumaan ja vaalenemaan.

Ennen sokerointia on hyvä huomioida muutama seikka.

Karvan tulisi olla pituudeltaan vähintään n.5mm pitkää, jotta se saadaan helposti poistettua. Käytännössä tämä tarkoittaa noin viikon-kahden sänkeä.

Sokerointi ei ole täysin kivutonta. Sokeroitaessa karva irtoaa juurineen ja näin pysyy myös poissa useamman viikon. Joillakin burana tai apteekista saatava Emla-puudutusvoide auttaa kipuun. Kuukautiskierto vaikuttaa kivunsietoon ja olo on muutenkin herkkä kuukautisten aikana ja juuri ennen niitä. Jos haluat pelata varman päälle, älä varaa sokerointia juuri ennen tai kuukautisten aikana. Kipu on kuitenkin yksilöllistä ja vain hetkellistä.

Tullessasi sokerointiin pue rennot vaatteet. Etenkin brassisokeroinnin jälkeen on mukavampi pukea hieman löysät housut jalkaan kiristävien farkkujen sijaan.

Sokeroinnin jälkeen

Iho voi tuntua aralta ja punoittaa muutaman tunnin sokeroinnin jälkeen, etenkin ensimmäisen kerran jälkeen.
Hikoilua ja saunomista on suositeltavaa välttää sokeroinnin jälkeen. Avonaiseen karvatuppeen pääsee hien mukana helposti bakteereja, mikä voi aiheuttaa näppyjä. Tee siis treeni ennen sokerointia ja rentoudu loppu päivä.
Kainaloiden sokeroinnin jälkeen olisi hyvä välttää deodoranttia vuorokauden verran. Kun karva on poistettu, ei hikikään haise samalla tavalla kuin ennen sokerointia.

Kuorinta sokeroinnin tukena

Vartalonkuorinta säännöllisesti tehtynä pitää ihon pehmeänä, siloittaa ihoa ja ehkäisee sisäänpäinkasvaneita karvoja. Hoitolastani löytyy ihania merisuola ja sokerikuorintoja, jotka kuorivat ja kosteuttavat ihoa.
Sokeri kuorii ihoa samalla kun poistaa karvat. Tämän takia kuorintaa on hyvä välttää päivä pari sokeroinnin jälkeen. Kuorintaa on hyvä tehdä vähintään kerran viikossa, vaikka joka päivä jos siltä tuntuu!
Kuorintahanskat ovat myös helppo tapa kuoria ihoa. Kuivalle iholle suosittelen kuitenkin kuorinta-ainetta, joka sisältää rakeiden lisäksi myös ihoa kosteuttavia ja hoitavia aineita.

Sisäänkasvaneet karvat, karvatupentulehdukset ja näpyt
Näihin auttaa monessa tapauksessa sokerointi. Karvojen höylääminen rasittaa ihoa ja aiheuttaa monelle näppyjä. Sokerointi on hellävaraisempi iholle, karva pysyy pitempään poissa ja kuorii ihoa.
Jos sokerointi ei kuitenkaan poista kokonaan näppyjä, löytyy minulta erilaisia täsmätuotteita näihin ongelmiin. Kysy lisää!

Shellac – kestolakkaus

Shellac -lakkaus on helppo ja nopea tapa pitää kynnet kauniina. Shellac on kevyempi versio geelikynsistä, mutta kestävämpi kuin tavallinen kynsilakka. Shellac -lakka kovetetaan led-uunissa ja näin ollen saadaan 14+ vuorokauden kesto.

Shellac helpottaa kynsien liuskoittumista, lohkeilua ja lakkaus antaa suojan heikoille kynsille. Ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiosta kiilto ja kestävyys ovat omaa luokkaansa. Kynnet ovat huolitellut, siistit ja vahvat kaksikin viikkoa, joillain jopa kuukauden.

Kynsi puhdistetaan huolellisesti ennen lakkausta, joka takaa paremman kestävyyden. Lakkauksen jälkeen olisi hyvä käyttää kynsinauhaöljyä päivittäin, sillä kosteutettu kynsi ja kynsinauhat takaavat että lakkaus pysyy pitempään.

Lakkaus poistetaan aineella, ja näin ollen oma kynsi ei vahingoitu viilaamisesta.